Uusia paketteja Härkätielle?

Ei millään viitsisi taas puhua Koronasta – kaikki puhuvat siitä koko ajan, rajoituksia tulee koko ajan ja ahdistus kasvaa rajoitusten myötä. Siitä ehkä kuitenkin on kiittäminen kotimaan matkailun tämänkertaista nousua ja ihmisten mielenkiinnon lisääntymistä myös kotimaan reitistöön.

Härkätie on sillä tavalla rauhoittava, että se on todiste siitä, että tulkoon maailmassa mitä vaan, jotain pysyy ja kasvaa. Jo viikingit 800-luvulla kulkivat täällä hakemassa turkiksia ja haustetta (haustehan on majavan sukurauhasista saatava, lääkeaineena käytetty eriste, jonka uskottiin lisäävän sukupuolista kyvykkyyttä!). Ja nyt me, modernit digimaailman kasvatit kuljemme täällä hakemassa rauhaa ja luontokokemuksia.

Olemme juuri aloittamassa taas uutta projektia tuodaksemme tämän vanhan tien nykyihmisten tietoisuuteen ja palvelutason sille tasolle, mitä me nykyään kaipaamme. Härkätie uusii siis ‘julkisuuskuvaansa’ jälleen -tie itsessään ei muutu mihinkään.

Hämeenlinna ja Enni muutama vuosi sitten

Syyt matkustaa (luonnonrauha, vaihtelevat maisemat, turvallisuus ja historian havina) ovat siis ehkä hieman erilaiset kuin jo yli tuhat vuotta. Näätää ja saukkoa täältä on vaikea ostaa nyt, eikä reitille sijoittuvasta kyläkaupasta ehkä saa enää haustetta, mutta eipä matkaa kesteytä kentille siirtyvät sotajoukotkaan. Kuninkaistakin muistuttavat ainoastaan kuninkaan kivet Somerolla.

Mutta kotimaanmatkailun mielenkiintoisiin kohteisiin Härkätie kyllä kuulee edelleen. Odotan innolla, että voimme taas projektin tuloksena kertoa mielenkiintoisista vaihtoehdoista tehdä matkaa tällä historiallisella tiellä!.

Leave a comment