Tärkeä tie – Härkätie

Taas on Härkätie-yhdistyksen vuosikokous pidetty ja hallitus ja puheenjohtaja valittu. Kiitos vaan vastuusta, jatkan ensi vuodenkin puheenjohtajana. On aika huikean hienoa olla näin perinteikkään ja kauniin tien ‘kaveri’ niinkuin lapsenlapseni asian ilmaisi.

Roosa on vasta kolme vuotta mutta tosi innoissaan Härkätiestä. Hän tietää, että tätä tietä pitkin pääseen rakkaimman serkun luokse Turkuun, tätä tietä pitkin tullaan mammalaan ja toiseen suuntaan lähtiessä pääsee melkein mummolaankin. Tärkeä tie siis pienen tytön maailmassa.

Ja tärkeä tie on myös hänen mammansa maailmassa. Tunnen kyllä suurta vastuuta ja ylpeyttä johtaessani Härkätien matkailuyhdistystä. En luonnollisestikaan vastaa oikeasti koko tiestä enkä mitään saa yhdistyksessä tehtyä yksinäni mutta jotenkin silti tunnen olevani vastuussa. Vastuussa siitä miten matkailijat löytävät tälle kauniille tielle, vastuussa siitä miten yrittäjät löytävät matkailijat tällä kauniilla tiellä. Onneksi en vastaa tien kunnosta – kyllä välillä hävettäisi… Vaikka onneksi Someron kohdalta asfaltti on tänä kesänä uusittu, tie on tosi hyvässä kunnossa täällä!

Mutta siis vastuu tien historian kertomisesta, sen koen olevan yksi yhdistyksen tärkeimmistä tehtävistä. Sen tajuan aina kun kerron tiestä ja sen merkityksestä muillekin kuin Roosalle. Härkätien merkitys on ollut suuri, ilman sitä ei suomen ensimmäistä varsinaista lasitehdastakaan olisi aikoinaan tehty Somerolle. Kiitos Härkätien, Åvikin lasitehdas tänne tuli, ja se osaltaan taas muokkasi Suomen ja Someron kohtaloita. Tosi tärkeä tie siis.

Ensi vuoden tärkeimmäksi tehtäväksi yhdistys vuosikokouksessaan päätti saattaa Härkätien kyltit ajantasalle. Nyt ne ovat enemmän tai vähemmän huonossa kunnossa… peukut pystyyn, että tämän tärkeän tien merkitseminen saadaan ensi vuonna sen arvoiselle tasolle!

Leave a comment